We wtorek 1 grudnia 2015 roku w Restauracji La Maison w Hotelu Leda SPA w Kołobrzegu odbyła się konferencja prasowa oraz wręczenie certyfikatu przynależności do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza Zachodniego.
Konferencja prasowa z udziałem Wicemarszałka Województwa Zachodniopomorskiego, władz miasta i powiatu oraz przedstawicieli Hotelu Leda SPA zwołana została w celu wręczenia pamiątkowej tabliczki i certyfikatu przynależności do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza Zachodniego dla Restauracji La Maison w Hotelu Leda SPA.
Certyfikat z rąk Wicemarszałka Jarosława Rzepy odebrali właściciel hotelu Pan Marek Różewski oraz szef kuchni Pan Andrzej Jakomulski, który serwuje swoim gościom potrawy najwyższej jakości, przyrządzone na bazie kuchni regionalnej i tradycyjnej, przy zastosowaniu produktów regionalnych pozyskanych na Pomorzu Zachodnim.
Po konferencji, wszyscy zaproszeni goście mieli możliwość skosztowania smacznych i oryginalnych potraw takich jak: wątróbka z dorsza i ogórek kołobrzeski, policzki z dorsza czy pstrąga hodowlanego na wodzie źródlanej.
Zdjęcia: Beata Mieczkowska-Miśtak