W środę 7 marca 2018 roku w Hali Milenium w Kołobrzegu rozpoczęły się trzydniowe Targi Gastro Hotel pod honorowym patronatem Starosty Kołobrzeskiego Tomasza Tamborskiego.
Na targi zaproszeni zostali właściciele i menadżerowie hoteli, restauracji, spa, pensjonatów, ośrodków wypoczynkowych oraz przedstawiciele gastronomii, cukiernicy i hurtownicy. Podczas Gastro-Hotel wystawcy prezentują najnowsze trendy w hotelarstwie i gastronomii. Zwiedzający mają okazję zapoznać się z produktami i usługami oraz innowacyjnymi rozwiązaniami przeznaczonymi dla obiektów noclegowych o różnym standardzie. Przez trzy dni imprezy wystawcy prezentują nowości oraz bezpośrednio sprzedają swoje produkty.
Tegoroczne targi rozpoczęły się pokazem kulinarnym w wykonaniu Starosty Kołobrzeskiego Tomasza Tamborskiego, Prezydenta Miasta Janusza Gromka oraz Szefa Kuchni Hotelu Diune Rafała Durka. Tym razem Panowie przyrządzali potrawę z owoców wód: jesiotra, raka i ośmiorniczek tak zwaną metodą „Confitowania owoców wód”.
W kolejnych dniach na zwiedzających czeka wiele atrakcji w tym, pokazy kulinarne i szkolenia z zakresu:
- Skuteczna sprzedaż w hotelu, czyli jak osiągać sukcesy i skutecznie zarządzać.
- Jak pozyskać najlepszych pracowników dla mojego hotelu, restauracji.
- Nieuczciwe firmy i ich niekorzystne oferty - jak je rozpoznawać i unikać.
- Negatywne opinie o obiekcie noclegowym lub gastronomicznym– praktyczne porady jak ich unikać i skutecznie z nimi walczyć.
- Jak skutecznie i bez kosztowo wypromować obiekt gastronomiczny.
- Wymierne korzyści reklamy obiektu gastronomicznego, noclegowego. Dobór środków i ich wykorzystanie.
- Szkolenie Nocowanie.pl – Sprzedaż i marketing w obiekcie noclegowym - poznaj elementy, które wpływają na liczbę rezerwacji: Grupy docelowe w branży turystycznej - jak doprowadzić klienta do rezerwacji?- Marek Skowron. Komunikacja z gośćmi i zarządzanie opiniami w internecie - Mateusz Weilandt. Oferta idealna - jak pisać teksty, które trafią do klienta i pozytywnie wpłyną na markę.
Zapraszamy na pokazy kulinarne na scenie:
- pokaz kulinarny Michała Kuduka i Macieja Hipplera z Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy Profesjonalnych – Jakość, sezonowość, pomysł,
- pokaz kulinarny jednego z najmłodszych szefów kuchni w Hotelu***** Rafała Durka z Diune Hotel,
- pokazy Grzegorza Gniecha Vice Mistrza Świata oraz Mistrza Polski w Carvingu,
- Prezentacja Aplikacji Polska Smakuje – Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa.
Program Targów:
środa 7 marca 2018 r. - godz. 10.00 – 17.00
- 10.15 - uroczyste otwarcie targów – pokazy z VIP-ami
- 11. 00 - pokaz kulinarny jednego z najmłodszych szefów kuchni w Hotelu***** Rafała Durka z Diune Hotel & Resort
- 11.30 - Nieuczciwe firmy i ich niekorzystne oferty - jak je rozpoznawać i unikać - Szkolenie Sebastiana Kwiatkowskiego
- 12.15 - pokazy Grzegorza Gniecha Vice Mistrza Świata oraz Mistrza Polski w Carvingu
- 12.35 - pokaz kulinarny Michała Kuduka i Macieja Hipplera z Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy Profesjonalnych – Jakość, sezonowość, pomysł.
- 14.00 - na scenie Prezentacja Aplikacji Polska Smakuje – Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa
- 14.30 - Negatywne opinie o obiekcie noclegowym lub gastronomicznym– praktyczne porady jak ich unikać i skutecznie z nimi walczyć. Szkolenie Sebastiana Kwiatkowskiego.
czwartek 8 marca 2018 r. - godz. 10.00 – 17.00
- 10.15 - Skuteczna sprzedaż w hotelu, czyli jak osiągać sukcesy i skutecznie zarządzać. Szkolenie Anny Chwałko
- 11.15 - pokazy Grzegorza Gniecha Vice Mistrza Świata oraz Mistrza Polski w Carvingu
- 11.30 - Szkolenie Nocowanie.pl – Sprzedaż i marketing w obiekcie noclegowym - poznaj elementy, które wpływają na liczbę rezerwacji
- 12.30 - na scenie Prezentacja Aplikacji Polska Smakuje – Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa
- 13.00 - Jak pozyskać najlepszych pracowników dla mojego hotelu, restauracji. Szkolenie Anny Chwałko
- 14.30 - Jak skutecznie i bezkosztowo wypromować obiekt gastronomiczny Szkolenie Sebastiana Kwiatkowskiego
- 15.30 - Wymierne korzyści reklamy obiektu gastronomicznego, noclegowego. Dobór środków i ich wykorzystanie. Szkolenie Sebastiana Kwiatkowskiego.
piątek 9 marca 2018 r. - godz. 10.00 – 15.00
- 10.00 - Obsługa Gościa - jak idealnie odbyć praktyki w hotelu i gastronomii i najwięcej się nauczyć Szkolenie Anny Chwałko
- 11.30 - pokazy Grzegorza Gniecha Vice Mistrza Świata oraz Mistrza Polski w Carvingu
- 12.00 - 1400 - na scenie Prezentacja Aplikacji Polska Smakuje – Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa
- 12.15 - Savoir vivre w gastronomii i profesjonalne przygotowanie do obsługi Gościa. Szkolenie Anny Chwałko.
WSTĘP NA TARGI BEZPŁATNY