Kucharze z Branżowej Szkoły I stopnia w Zespole Szkół nr 2 im. Bolesława III Krzywoustego w Kołobrzegu zostali zakwalifikowani do finałowej 20-tki konkursu organizowanego przez MAKRO Cash and Carry Polska S.A. pt. "Wyzwanie MAKRO Chefa!".
Jest to trzecia edycja tego konkursu organizowanego przez MAKRO Cash and Carry Polska S.A. dla szkół i klas gastronomicznych. Przepustką do Finału była odpowiedź na pytanie „Dlaczego chcieliby Państwo wziąć udział w trzeciej edycji konkursu "Wyzwanie MAKRO Chefa?”.
W kolejnym etapie należało:
- stworzyć Zespół oraz wyznaczyć lidera;
- opracować autorski przepis na danie kuchni historycznej, z wykorzystaniem produktów MAKRO Chef Śliwki Suszone, MAKRO Chef Borowiki w Zalewie, MAKRO Chef czosnek, które uczestnicy otrzymali od Organizatora (a także innych, wybranych przez siebie produktów; zgodnie z regulaminem konkursu niezbędne było wykorzystanie wyżej wymienionych produktów),
- wykonać autorskie zdjęcie przygotowanej potrawy,
- przygotować opis Szkoły i Zespołu oraz wykonać zdjęcie szkoły.
Obecnie trwa głosowanie na przygotowaną przez uczniów potrawę oraz ekipę, która ją przygotowała! Głosowanie jest publiczne. Zespół Szkół nr 2 liczy na każdy głos! Wystarczy "wejść" w link i polubić. Za wszystkie głosy serdecznie dziękujemy!
Społeczność Zespołu Szkół nr 2 im. Bolesława III Krzywoustego w Kołobrzegu